“ΑΧ, ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ”

Jacob R. Schneider & Brigitte Gross

ΑΧ! ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

 • Μετάφραση: Αναστ. Βρυώνη
 • Επιμέλεια: Ν. Βαγιακάκος
 • ISBN: 978-960-9415-09-5
 • Κωδ: ΣΣΠ-10
 • Παρούσα Έκδοση:
 • Διαστάσεις: 13.5 Χ 21.5
 • Σελίδες: 242
 • E-Book version: ΝΑΙ
 • Osdelnet Βάση Εκδόσεων
 • Biblionet #: 164770

 

Πρωτότυπος Τίτλος:

>Ach wie gut, dass ich es weiss<

(Carl Auer Verlag)

 

 

 

 

 

Παραμύθια και Άλλες Ιστορίες στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία και την Αναπαράσταση

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θυμηθεί γνωστά παραμύθια, ταινίες, μυθιστορήματα και άλλες λογοτεχνικές ιστορίες που υπήρξαν σημαντικές για τη ζωή του. Η Μπριγκίτε Γκρος και ο Γιάκομπ Σνάιντερ μας δείχνουν στο βιβλίο τους, ότι τέτοιες ιστορίες συχνά καθρεφτίζουν σημαντικά περιστατικά και πεπρωμένα της οικογένειας. Μας δίνουν μία ένδειξη από τα ασύνειδα προσωπικά Σχέδια Ζωής, τα οποία ήδη από μικρά παιδιά δημιουργούμε για τη ζωή μας, συμπεριλαμβανομένων και των γεγονότων, αλλά και του πεπρωμένου της οικογένειάς μας. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική εργασία με τέτοιες ιστορίες, αυτά τα Σχέδια Ζωής βρίσκουν το δρόμο της λύτρωσης από τις τυχόν εμπλοκές και τις ψυχικές τους εξαρτήσεις.

Οι συγγραφείς παρουσιάζουν αρχικά τις βάσεις της Φαινομενολογικής – Συστημικής ψυχοθεραπείας, κατά Μπερτ Χέλλινγκερ, και συνοψίζουν τις διεργασίες, που προκύπτουν από τους Δεσμούς και τις Εμπλοκές της οικογένειας. Στη συνέχεια, στο δεύτερο και το τρίτο μέρος του βιβλίου, οι Σνάιντερ & Γκρος περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο η συστημική αυτή εργασία προσεγγίζει τις ιστορίες και διασαφηνίζουν, μέσα από παραδείγματα περιπτώσεων, τη συστημική ερμηνεία ορισμένων παραμυθιών, καθώς επίσης και την επενέργεια της αποκάλυψής τους. Η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου βρίσκεται στη συστημική ερμηνεία αυτών των ιστοριών και στη σύνδεσή τους με το πεδίο προσωπικών σχέσεων του αφηγητή. Οι συγγραφείς μάς δείχνουν, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, με ποιο τρόπο τέτοιες «μαγικές» ιστορίες, μέσα από την επανερμηνεία και το μετασχηματισμό τους, μπορούν να οδηγήσουν στη Λύση.

 • Ο >Γιάκομπ Σνάιντερ< είναι επισκέπτης-εκπαιδευτής στο Αλφάβητο Ζωής®, από το 2009, στις Επαγγελματικές Σπουδές Συστημικής Αναπαράστασης Hellinger >ΕΣΣΑΗ< στα ειδικά σεμινάρια “Constellation Master-Classes” >ΕΣΣΑΗ-C< για αρωγούς, συμβούλους, θεραπευτές και για κάθε ενδιαφερόμενο στη Συστημική Αναπαράσταση. Είναι από τους 3-4 πιο σημαντικούς δασκάλους της μεθόδου διεθνώς, και σαν θεραπευτής, ειδικεύεται στην >Εργασία Ζεύγους<.

ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ

Ξαναδιαβάζουμε τα παιδικά “κλασσικά” λογοτεχνήματα, αλλά τώρα βλέπουμε την ψυχή τους!

Category :

Date : 15 Φεβ 2015

No Comments

Give a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.