Αυτοεικόνα – ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Featured

Αυτοεικόνα – ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να ωφεληθούν περισσότερο από την Υπερπροσωπική προσέγγιση στην προσσωπική ανάπτυξη και την ψυχοθεραπεία;

«Υπερπροσωπικό» σημαίνει εκείνο το είδος της διεργασίας, που κατά κάποιο τρόπο οδηγεί το άτομο σε καταστάσεις πέρα από το άτομο. Κοινό γνώρισμα των υπερπροσωπικών εμπειριών, όπως η εξωαισθητήρια αντίληψη, η διόραση, η πρόγνωση κ.ά., είναι η διεύρυνση του φράγματος ανάμεσα στον εαυτό και το μη-εαυτό, πέρα από το φράγμα του δέρματος. Η ταυτότητα του ατόμου μπορεί να μην επεκτείνεται προς το Όλον και να ταυτίζεται με αυτό, αλλά τουλάχιστον διευρύνεται πέρα από το φράγμα του σώματος και του φυσικού οργανισμού.

Ken WilberΗ Ψυχολογία της Απελευθέρωσης

Οι Άνθρωποι που τείνουν να βλέπουν τα προβλήματά τους περισσότερο σαν προκλήσεις της ζωής, παρά σαμ συμπτώματα ψυχοπαθολογίας, καθώς και εκείνοι που διακατέχονται από γνήσιο ενδιαφέρον για συνεχή εξερεύνηση του εαυτού τους με όλο και μεγαλύτερη αυτογνωσία, είναι περισσότερο πιθανό να βρουν σημαντική βοήθεια και ανακούφιση από την Υπερπροσωπική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία.

Οι Άνθρωποι που τους ενδιαφέρει η αναζήτηση του νοήματος της ζωής, καθώς και βαθύτερες πνευματικές και ψυχικές αναζητήσεις ελκύονται επίσης περισσότερο από την Υπερπροσωπική προσέγγιση.

Όσοι βρίσκονται στην προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν την ιδεολογική, φιλοσοφική, και ψυχική τους στάση απέναντι στη ζωή, καθώς και εκείνοι που αντιμετωπίζουν σημαντικές προσωπικές αλλαγές (όπως  χωρισμός, βαριά ασθένεια, απώλεια αγαπημένου προσώπου), ή απλά βρίσκονται στη φάση ενός νέου κύκλου και ξεκινήματος στη ζωή τους, μπορεί να βοηθηθούν σημαντικά από την Υπερπροσωπική προσέγγιση.

No Comments

Give a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.