ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ | Σπουδές ΣΣΠ

ΠΝΕΥΜΑ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

Στο σώμα

Η αγάπη παίζει κυρίαρχο και αποφασιστικό ρόλο για την προσωπική ευεξία, εκδηλώνοντας στην πράξη το σεβασμό μας προς τη φύση και τη ζωή. Ταυτόχρονα, η αγάπη αυτή μπορεί να μας φυλακίσει μέσα σε καθρέπτες προσωπικότητας και «ανωτερότητας» του φύλου, διαιωνίζοντας πολώσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, ωραίου και άσχημου, ανώτερου και κατώτερου. Αυτή η αγάπη ουσιαστικά συνδέεται με την προσωπική συνείδηση και μας κινεί περιφερειακά.


Στην ψυχή

Η αγάπη παίζει τον αποφασιστικό ρόλο για την ευτυχία μας. Την ίδια στιγμή, αποτελεί επίσης θεμελιώδη κίνηση που οδηγεί στις σοβαρές παθήσεις και τον «πρόωρο θάνατο». Αυτή την αγάπη μπορούμε να την νιώσουμε. Μας παρακινεί να δράσουμε, για να βελτιώσουμε κάτι -σύμφωνα με τους βαθύτερους πόθους μας-, όποιο και αν είναι το τίμημα. Αυτή η αγάπη, στην πραγματικότητα, είναι ενστικτώδης και υπηρετεί την επιβίωση. «Προστατεύει» τη σωματική μας ύπαρξη και τη θέση μας στην οικογένειά μας, για να ανήκουμε με ασφάλεια. Είναι από τη φύση της μια τυφλή αγάπη.


Στο πνεύμα

Επικρατεί μια διαφορετική αγάπη, που την νιώθουμε στιγμιαία, σε πλήρη σύνδεση με το παρόν και σε σύνδεση με τους άλλους – όταν φτάνουμε να συμφωνήσουμε με τον τρόπο της παρουσίας μας στην καθημερινότητα και στις σχέσεις μας. Για την αγάπη του πνεύματος δεν υπάρχει ζήτημα ανήκειν στην οικογένειά μας ή στην προσωπικότητά μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρισκόμαστε σε δημιουργική κίνηση. Αφού αυτή η κίνηση ανήκει στην αγάπη του πνεύματος.

 

 

 

η βιωματική θεματολογία:
  1. Τρόποι συσχέτισης με τις κινήσεις του πνεύματος
  2. Προς την ομοφωνία που οδηγεί στην ελευθερία
  3. Η στιγμή του παρόντος: προσωπική στάση
  4. Χαρά, Ταπεινότητα, Ειρήνη
  5. Οι σύμμαχοί μας στην αγάπη του πνεύματος
  6. Οι τάξεις του πνεύματος και η συστημική ολοκλήρωση
Staff
ΝΙΚΟΣ Μ. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ
  • Role : Δ/ντής Προγραμμάτων & Υπηρεσιών, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος, Υπεύθυνος Εκδόσεων
  • Website : https://alfabito-zois.tempurl.host
  • Experience : Βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων (1999), Συστημική εργασία (2000), Coaching & Mentoring (2001), Υπερπροσωπική έρευνα (2008)
  • Specialist in : Στελεχιακή & Οργανωσιακή Ανάπτυξη, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Συστημική Φαινομενολογία, Coaching & Mentoring, NLP, Υπερπροσωπική Ψυχολογία
Read More

No Comments

Give a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.