ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ | Σπουδές ΣΣΠ

ΣΩΜΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ 10

Σε κάθε περίπτωση, ανά πάσα στιγμή, στο σώμα μας συμβαίνει μεγάλος αριθμός ενεργειακών κινήσεων, όχι μόνο για να διατηρηθεί στη φυσιολογική του λειτουργία αλλά και για να προσαρμοστεί κατάλληλα στο περιβάλλον, όπου κάθε φορά το σώμα βρίσκεται. Αυτές οι κινήσεις, ακούσιες και εκούσιες, απαρτίζουν τη ζωτική αρχή, τη δύναμη ζωής, που μας επιτρέπει να είμαστε εμείς οι ίδιοι, ενιαίοι, βιώνοντας τη συνέχειά μας από το εκεί-παρελθόν στο εδώ-παρόν και στη συνέχεια στο εκεί-μέλλον.

Ταυτόχρονα όμως, συντελούνται και κινήσεις της συνείδησης – αυτές μας καθοδηγούν να βρούμε την πιο κατάλληλη θέση για να ανήκουμε, πρώτα απ’ όλα στην οικογένειά μας και μετά στον κόσμο γύρω μας. Είναι προφανές, ότι η ποιότητα και η φυσική ανάπτυξη της σχέσης με τη μητέρα και τον πατέρα αποτελούν το ιδανικότερο φυτώριο για τη μετέπειτα αυτονόμησή μας, τη δεύτερη γέννησή μας, ως εξατομικευμένοι άνθρωποι.

  • Γίναμε όμως δυνατότεροι και πλουσιότεροι στην προσπάθειά μας να καταστούμε ανεξάρτητοι, επιτυγχάνοντας αυτάρκεια;
  • Ή γίναμε πιο αδύναμοι, μικρύναμε αντί να διευρυνθούμε;
  • Είμαστε πραγματικά εφοδιασμένοι για την ενήλικη ζωή μας κι έτοιμοι να επεκτείνουμε τη Ζωή, μέσα από τα δικά μας παιδιά, με πλήρη έννοια;
  • Ή, μήπως, κάτι «τρύπωνε» ανάμεσα στο αληθινό κάλεσμα της Ψυχής για χαρά και δημιουργία, και στον Άλλον με τον οποίο κάθε φορά σχετιζόμασταν προσωπικά;

Το κοίταγμα στο φαινόμενο μας αποκαλύπτει την εμπλοκή.

Μέσα από ειδικές διεργασίες Συστημικής Αναπαράστασης και Σωματικής Επίγνωσης προσεγγίζονται απόλυτα εξατομικευμένες λύσεις για τους συμμετέχοντες. Αυτές οι λύσεις ενεργοποιούν ψυχικές κινήσεις – αυτές είναι ικανές να μεταλλάξουν την εμπλοκή. Είναι δυνατόν να μας στρέψουν με αγάπη προς μια ανώτερη, πιο αυτόνομη πραγμάτωση Εαυτού: στην ΕΝΟΤΗΤΑ.

Staff
ΝΙΚΟΣ Μ. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ
  • Role : Δ/ντής Προγραμμάτων & Υπηρεσιών, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος, Υπεύθυνος Εκδόσεων
  • Website : https://alfabito-zois.tempurl.host
  • Experience : Βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων (1999), Συστημική εργασία (2000), Coaching & Mentoring (2001), Υπερπροσωπική έρευνα (2008)
  • Specialist in : Στελεχιακή & Οργανωσιακή Ανάπτυξη, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Συστημική Φαινομενολογία, Coaching & Mentoring, NLP, Υπερπροσωπική Ψυχολογία
Read More

No Comments

Give a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.