ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ | Σπουδές ΣΣΠ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΑΓΑΠΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ 4

Η ολοκλήρωση της οικογένειας και η ενότητά της εκπληρώνεται μέσα από την Αγάπη ή μέσα από την Τάξη;

Η χαρά της οικογένειας και η δημιουργική συνέχειά της τροφοδοτείται από την Αγάπη ή την Τάξη;

Καταλυτικός παράγοντας στη διαμόρφωση της Συστημικής Σκέψης είναι η αναγνώριση του πρώτου και πλέον φυσικού ανθρώπινου συστήματος, στο οποίο γινόμαστε μέλος του με την έλευσή μας στη ζωή. Η οικογένεια είναι ο πυρήνας των ανθρωπίνων συστημάτων, αφού δομείται από μια συστημική τάξη και αρχές, τα οποία δεν είναι δυνατόν να καταργηθούν.

Τι γίνεται όμως όταν καταλύεται η τάξη στην οικογένεια;

Βιώνουμε εμπλοκές στη ζωή μας μέσα από φαινόμενα στις σχέσεις μας με τους άλλους και στην αλληλεπίδρασή μας με τη ζωή, τα οποία προσπαθούμε, με κάθε τρόπο, να αντιμετωπίσουμε.

Μα η αντιμετώπιση παραπέμπει σε κάποια σχέση που παραμένει σε εμπλοκή και η οποία χρειάζεται διευθέτηση!

Να γιατί το έργο του Bert Hellinger έχει γίνει τόσο πολύτιμο: οι λύσεις ξεπηδούν από την αποκατάσταση της Τάξης στο οικογενειακό σύστημα και την επαναφορά της Αγάπης σε ροή.

Τελικά, σε ποιες διαστάσεις πραγματικότητας εκτείνεται το οικογενειακό σύστημα και ποιος είναι ο ρόλος της Αγάπης μέσα σε αυτό;

Staff
ΝΙΚΟΣ Μ. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ
  • Role : Δ/ντής Προγραμμάτων & Υπηρεσιών, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος, Υπεύθυνος Εκδόσεων
  • Website : https://alfabito-zois.tempurl.host
  • Experience : Βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων (1999), Συστημική εργασία (2000), Coaching & Mentoring (2001), Υπερπροσωπική έρευνα (2008)
  • Specialist in : Στελεχιακή & Οργανωσιακή Ανάπτυξη, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Συστημική Φαινομενολογία, Coaching & Mentoring, NLP, Υπερπροσωπική Ψυχολογία
Read More

No Comments

Give a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.