ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ | Σπουδές ΣΣΠ

ΖΕΥΓΑΡΙ & ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ 5

Εσύ κι Εγώ

Τι ενώνει έναν άνδρα και μια γυναίκα;

Η σεξουαλική έλξη. Αυτή η φυσική ορμή που βιώνεται εσωτερικά, αλλά και περικλείει όλη μας την ύπαρξη εξωτερικά.

Τι φέρνει ο άνδρας στο ζευγάρωμα και τι φέρνει η γυναίκα;

Τη σεξουαλικότητά τους. Το φύλο τους. Τις ποιότητες της αρρενωπότητάς του και τις ποιότητες της θηλυκότητάς της.

Πώς δημιουργείται το ζευγάρι;

Με τη σεξουαλική σχέση, μοιραζόμενοι το μυστικό εαυτό.

Εσύ κι Εγώ, Μαζί

Πώς δημιουργεί ένα ζευγάρι αρμονική σχέση;

Όταν ο άνδρας είναι και προσέρχεται στη σχέση ως γιος του πατέρα του και η γυναίκα είναι και προσέρχεται στη σχέση ως κόρη της μητέρας της.

Τι εμπιστεύεται ο άνδρας και η γυναίκα ο ένας στον άλλο;

Ο άνδρας αναγνωρίζει και εμπιστεύεται στη γυναίκα τη θηλυκή του ποιότητα. Η γυναίκα αναγνωρίζει και εμπιστεύεται στον άνδρα την αρσενική της ποιότητα.

Τι ενδυναμώνει το ζευγάρωμα;

Όταν ο άνδρας είναι ελεύθερος να εκδηλώσει την αρρενωπότητά του μέσα στη σχέση και να την προσφέρει στη γυναίκα του. Όταν η γυναίκα είναι ελεύθερη να εκδηλώσει τη θηλυκότητά της μέσα στη σχέση και την προσφέρει στον άνδρα της.

Εσύ κι Εγώ, Εμείς

Πώς τελικά αναπτύσσεται το ζευγάρι;

Με τη σεξουαλική αγάπη, την αγάπη της καρδιάς και με την κοινή ζωή, όπως μας διδάσκει ο Μπερτ Χέλλινγκερ. Μέσα σε αυτήν τη διαδρομή, ο άνδρας και η γυναίκα ανακαλύπτουν «μαζί» την ευτυχία: με το «Ναι», με το «Παρακαλώ» και το «Ευχαριστώ» και γνωρίζουν την ολοκλήρωση του «εμείς» – όταν αντικρίζουν με καθαρή ματιά ο ένας τον άλλο και ό,τι φέρει ο καθένας πίσω του. Τότε ενώνεται το ζευγάρι αλλά και οι οικογένειες από τις οποίες προέρχονται, επιτρέποντας και σε ό, τι έχει υπάρξει άλυτο να συμπεριληφθεί στο όλον.

Staff
ΝΙΚΟΣ Μ. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ
  • Role : Δ/ντής Προγραμμάτων & Υπηρεσιών, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος, Υπεύθυνος Εκδόσεων
  • Website : https://alfabito-zois.tempurl.host
  • Experience : Βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων (1999), Συστημική εργασία (2000), Coaching & Mentoring (2001), Υπερπροσωπική έρευνα (2008)
  • Specialist in : Στελεχιακή & Οργανωσιακή Ανάπτυξη, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Συστημική Φαινομενολογία, Coaching & Mentoring, NLP, Υπερπροσωπική Ψυχολογία
Read More

No Comments

Give a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.