ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ | Σπουδές ΣΣΠ

ΨΥΧΗ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ 9

«Η ψυχή γνωρίζει, η ψυχή είναι ενεργή, η ψυχή έχει σκοπό, κινείται ανεξάρτητα από τη συνείδησή μας, από το σκεπτικό και τις επιθυμίες μας. Ως αποτέλεσμα της εργασίας της, η ψυχή μετασχηματίζει κατά πολύ αυτό που θα είχαμε επιτύχει μέσω των σχεδίων μας». – Bert Hellinger, Truth in Motion, 2010

Η Ψυχή

Οι οικογενειακές αναπαραστάσεις αποκαλύπτουν ότι στην οικογένεια που ανήκουμε, μοιραζόμαστε ένα συλλογικό Εγώ, μοιραζόμαστε μια αίσθηση εαυτού και μια κοινή συλλογική ψυχή, τα οποία κατευθύνονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο από κάτι μεγαλύτερο και γνωστικότερο. Τη Μεγάλη Ψυχή.

Η δύναμη αυτή διατηρεί όλα τα πράγματα μαζί, κινώντας τα. Κυβερνά την ανάπτυξη και την προ-δημιουργία κάθε ζωντανού οργανισμού και της ζωής της ίδιας. Η Ψυχή διατηρεί τον ανθρώπινο οργανισμό ως σύνολο και κυβερνά την αλληλεπίδραση των οργάνων του, ώστε κάθε όργανο να υπηρετεί το ευρύτερο σύστημα. Επιβλέπει, ώστε τίποτε να μη λείπει στον ανθρώπινο οργανισμό και αντικαθιστά ό,τι χάνεται.

Συνεπώς, δεν έχουμε εμείς ψυχή, αλλά μάλλον εμείς είμαστε μέσα στην Ψυχή. Όταν ακολουθούμε τις κινήσεις της, που φροντίζουν την τάξη της Αγάπης και την τάξη της Θεραπείας, τότε συμφιλιώνουμε οτιδήποτε υπάρχει μέσα μας σε σύγκρουση, σε διάσταση ή σε απόρριψη. Ο απώτατος σκοπός της Ψυχής είναι η συμπερίληψη όλων των μερών σε ένα ενιαίο σύνολο.

Η Θεραπεία

Ποιες από τις κινήσεις στην ψυχή μας είναι αποφασιστικές όσον αφορά την ανάπτυξη μιας ασθένειας ή μιας πάθησης; Και ποιες συντελούν στην εκδήλωση της θεραπείας; Ποια είναι η βαθύτερη έννοια της θεραπείας και πώς επενεργεί ολιστικά σε σώμα, νου, ψυχή, σχέσεις;

Ο Χέλλινγκερ μάς υποδεικνύει τελικά ότι «η θεραπευτική κίνηση αρχίζει με τη θεραπεία του πόνου από έναν πρώιμο χωρισμό. Χρειάζεται να στραφούμε ψυχικά προς τους ανθρώπους εκείνους, από τους οποίους είχαμε χωριστεί με επίπονο τρόπο και να επουλώσουμε τις σχέσεις αυτές. Κάνοντάς το αυτό, στρεφόμαστε επίσης προς την Ελπίδα».

________________________

Διαβάστε το κείμενο του Hunter Beaumont για την Αυτοθεραπεία

 

Staff
ΝΙΚΟΣ Μ. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ
  • Role : Δ/ντής Προγραμμάτων & Υπηρεσιών, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος, Υπεύθυνος Εκδόσεων
  • Website : https://alfabito-zois.tempurl.host
  • Experience : Βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων (1999), Συστημική εργασία (2000), Coaching & Mentoring (2001), Υπερπροσωπική έρευνα (2008)
  • Specialist in : Στελεχιακή & Οργανωσιακή Ανάπτυξη, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Συστημική Φαινομενολογία, Coaching & Mentoring, NLP, Υπερπροσωπική Ψυχολογία
Read More

No Comments

Give a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.