ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ
Featured

Εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης > Αρωγή Ζωής

Στο ανοικτό αυτό βιωματικό Εργαστήριο, εργαζόμαστε με τη διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο της Οικογενειακής Αναπαράστασης κατά Bert Hellinger, που παρέχει στον ενδιαφερόμενο λύσεις σε φλέγοντα θέματα σχέσεων, αποφάσεων, επιλογών και ανάκτησης ισορροπίας και προσωπικής δύναμης.
Αυτή η βιωματική συλλογική εμπειρία, συντονιζόμενη από ειδικά εκπαιδευμένο Συστημικό Συντονιστή, παρέχει στους συμμετέχοντες ένα μοναδικό περιβάλλον Αυτογνωσίας και Αρωγής Ζωής. Εδώ, μπορούμε να διερευνήσουμε πώς έχουμε επηρεασθεί, συνήθως μη συνειδητά από εμπειρίες του παρελθόντος και ειδικότερα, από άλυτα ζητήματα στο οικογενειακό ή γενεαλογικό μας περιβάλλον. Η βίωση με συνειδητό τρόπο, η επίγνωση και η κατανόηση των συλλογικών δυναμικών, έχει σαν αποτέλεσμα μια νέα, καθαρή ματιά στη Ζωή, και μια νέα αποτελεσματικότητα, με συμπονετικότητα και αποδοχή του παρελθόντος.

Στο έμπιστο και ασφαλές περιβάλλον του Εργαστηρίου, επεξεργαζόμαστε θέματα που ζητούν λύσεις στις προσωπικές μας σχέσεις, την οικογένεια, την εργασία, και τα επόμενα βήματά μας. Η Συστημική Αναπαράσταση δεν είναι διόλου επεμβατική. Το αντίθετο. Λογίζεται σαν μια φαινομενολογική εργασία, αφού εργαζόμαστε μόνο με ό,τι υπάρχει, με αυτά που υφίστανται στο παρόν κι όχι με τις προσωπικές μας ερμηνείες.

Λειτουργούμε ατομικά, ως μέλη του κύκλου των συμμετεχόντων. Δεν υπάρχει καμία «έκθεση» ή «παραβίαση» της ιδιωτικότητας. Οι νέες επιγνώσεις, οι νέες προοπτικές, οι νέες λύσεις προκύπτουν από το πεδίο της συλλογικής ενότητας και σοφίας, μέσω του δρώμενου της Αναπαράστασης.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ BERT HELLINGER ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ…

O Bert Hellinger, Γερμανός Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτικός & Φιλόσοφος, υπήρξε επί 20ετία Ιεραπόστολος στις φυλές των Ζουλού της Nότιας Αφρικής, όπου διερεύνησε αρχετυπικά τα οικογενειακά συστήματα. Μετά την παραίτησή του από την Καθολική Εκκλησία, ως ιερέας, εκπαιδεύτηκε στις βασικώτερες σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές σχολές, όπως στην Ψυχανάλυση, Πρωτογενή Θεραπεία, Gestalt, Οικογενειακή Θεραπεία, και άλλες σύγχρονες μεθόδους, όπως Δραματοθεραπεία, NLP κ.ά. Η μεγάλη συνεισφορά του στη σύγχρονη ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, έγκειται στην εκπληκτική συνθετική του δεινότητα και στη φαινομενολογική του προσέγγιση, με τις οποίες μελέτησε διεξοδικά την Ανθρώπινη Συνειδητότητα.

Θεωρείται η πλέον καινοτομική μορφή της εποχής μας με τη Συστημική του Μέθοδο (Constellation Work), τις “Κινήσεις της Ψυχής” και τις “Τάξεις της Αγάπης”. Η βιβλιογραφία του είναι πολύ πλούσια, με περισσότερα από 75 βιβλία σε 15 γλώσσες. Η Αναπαράσταση έχει εδραιωθεί σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, με χιλιάδες σεμινάρια και ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες συμβούλους και θεραπευτές. Ο συντονιστής του Εργαστηρίου, Νίκος Μ. Βαγιακάκος, παρέχει εκπαίδευση και συμβουλευτική επί 25ετία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει διδαχθεί τη Συστημική Φαινομενολογική Εργασία της Αναπαράστασης από τον Bert Hellinger και το διεθνές επιτελείο του (Beaumont, Weber, Schneider, Baxa, Madelung, Ulsamer, Franke, Mahr) στη Γερμανία, Σκανδιναβία και στην Ελλάδα (σε συνεργασία με τον Δ. Σταυρόπουλο).


Πώς συμμετέχετε σε ένα Εργαστήριο Συστημικών Λύσεων;
Ποια είναι τα δίδακτρα που καταβάλλετε;
Ποιες ημερομηνίες διεξάγονται τα Μηνιαία Εργαστήρια;

Lessons

  1. Εργαστήριο Συστημικών Λύσεων, με θεματική επικέντρωση στα φαινόμενα της εργασίας, της επαγγελματικής απόδοσης και της καριέρας. Εξετάζονται φαινομενολογικά οι συστημικές δυναμικές υπό τις οποίες ο συμμετέχων βιώνει το θέμα-πρόβλημά του, με άμεσο σκοπό αυτός να παράξει τη νέα εκείνη συνειδητότητα, που θα τον οδηγήσει σε λύση και αλλαγή.

No Comments

Give a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.